Lessen

 

Benjamin van Beek

Pianist en docerend musicus. Afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Geofrey Douglas Madge. Geeft les in klassieke-, lichte-, en improvisatiemuziek. Benjamin heeft ruime ervaring opgedaan in de leeftijdscatagorie 7 tot 70 jaar. Hij geeft aan huis les en is werkzaam in Nijmegen, Beuningen, Ewijk, Wijchen, Malden, Molenhoek, Groesbeek en Berg en Dal. Dit bepaalt mede of een nieuwe leerling wel of niet geplaatst kan worden. Voor meer info kunt u hem vrijblijvend bellen of emailen.
Telefoon: 024-6778322 (ma. t/m vr. tussen 10.00 en 14.00 uur)
Website: www.benjaminvanbeek.nl
E-mail: mail@benjaminvanbeek.nl

Gertjan Eldering

Pianist, componist; lid KNTV. Gertjan Eldering (1971) studeerde muziektherapie aan de Hoge School Nijmegen. Daarna studeerde hij piano bij Fred Oldenburg aan het conservatorium van de Hoge School Enschede. Naast zijn werkzaamheden als componist, heeft Gertjan zijn eigen muziekpraktijk waar hij pianolessen (alle leeftijden), compositie en muziektheorie geeft. Ook geeft hij theorie en solfége (voorbereiding conservatorium) aan aspirant studenten. De lessen worden gegeven bij hem thuis waar de beschikking is over veel muziekliteratuur en een Kawai vleugel met een mooie, heldere toon. Zijn lessen zijn in eerste instantie gericht op een klassiek muzikaal idioom en het spelen van genoteerde muziek. Door de brede achtergrond van Gertjan is er daarnaast veel ruimte voor leerlingen met specifieke wensen. Verschillende vormen van improvisatie, het spelen met accoorden, jazz en pop, kunnen hun plek krijgen binnen de lessen. Volgens Gertjan is muziek maken (pianospelen) veel meer dan alleen de ‘juiste’ noten spelen. Naast bezig zijn met een goede ontspannen houding komt ook het werken met een klankvoorstelling aan bod. Voor vrijblijvende informatie of gratis proefles kunt u bellen: 024-3781959. Emailadres: gertjan.eldering@tiscali.nl.

Femke Schoon

Femke is een enthousiaste pianodocente die vooral haar liefde voor klassieke muziek wil overbrengen aan kinderen en volwassenen. Vooral bij kinderen weet ze vaak een juiste snaar te raken. Ze kan zich goed op hen afstemmen en hen blijven motiveren.

Femke over pianoles geven:
Uitgangspunt in mijn lessen is dat iemand plezier krijgt en houdt in het muziek maken. Naast het feit dat je heel veel aan muziek kunt hebben, draagt het bespelen van een instrument veel bij aan je ontwikkeling. Ik wil leerlingen helpen om te blijven genieten van dit proces. De manier waarop is voor iedereen anders, maar vooral bij kinderen houd ik het vaak zo speels mogelijk. Ik help leerlingen graag, om naast het studiemateriaal stukken te vinden die ze herkennen, leuk vinden en die speelbaar zijn. Vanuit het plezier volgt het oefenen vaak vanzelf. Ik wil met het lesgeven op een ongedwongen manier ook bereiken dat bij leerlingen het beste naar boven wordt gehaald. Hoe meer je kunt met een instrument, hoe meer je er echt aan hebt. Als ik les geef, kan ik steeds genieten van het feit dat iedereen al na enige handreikingen iets unieks uitdrukt in de muziek. Ik vind dit altijd heel mooi en bijzonder, op welk niveau dan ook.

Achtergrond:
Femke studeerde klassiek piano bij Jurriaan Schoffelen in Nijmegen en volgde vakken muziektheorie aan de Schumann Academie te Utrecht. Haar passie voor muziek en specifiek de piano heeft ze tot een aantal jaar geleden altijd gecombineerd met andere studies en banen. Maar de laatste jaren staat de muziek op de eerste plaats! Mooie bijkomstigheid is dat haar achtergrond onder andere als psycholoog en (loopbaan)coach goed van pas komen bij het lesgeven.

Informatie:
Femke Schoon geeft  in Nijmegen (Brakkenstein) pianoles aan kinderen en volwassenen. Hoewel de leidraad klassiek is, is er ook ruimte voor lichte muziek. U kunt altijd vrijblijvend een kennismakingsles volgen. Meer informatie vindt u op haar website www.femkeschoon.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen (024- 3552559 of 06-24766906 ) Of  mailen naar: info@femkeschoon.nl