Onderhoud

Onderhoud, reparatie en revisie
  • De piano/vleugel onderhouden betekent niet alleen dat er gestemd moet worden. Onderhoud is ook het schoon, -en ‘lopend’ maken van klavier en mechaniek en het reguleren van het mechanisch gedeelte van het instrument. Een klein gedeelte van dit onderhoud wordt gedaan, als u een abonnement afsluit bij PianoVossen. Dit abonnement houdt in dat uw piano/vleugel twee keer per jaar gestemd wordt.
  • Daarnaast kan het zijn dat het pedaal kraakt, een toets hapert, een snaar rammelt, of dat er een snaar gesprongen is. Het verhelpen van deze mankementen wordt beschouwd als ‘klein-onderhoud’ en kan door PianoVossen gedaan worden.
  • Over het algemeen is het eens in de vijf jaar nodig uw instrument een ‘grote beurt’ te geven. Afhankelijk van de conditie van het instrument kan dit betekenen dat het mechaniek opnieuw afgeregeld moet worden of dat de toetsen schoon en ‘lopend’ gemaakt moeten worden, of allebei.
  • Als het instrument een groot aantal jaren trouwe dienst heeft gedaan is het mogelijk dat het mechaniek gebreken gaat vertonen: slijtage hamerkoppen, onvolledige demping, slechte repetitie, trage hamergang etc. ‘Groot-onderhoud’ en revisie worden ook vakkundig door PianoVossen uitgevoerd.
  • Als de zangbodem en/of het stemblok  scheuren vertonen of er zijn andere restauratiewerkzaamheden die in de werkplaats gedaan moeten worden, adviseert PianoVossen u  graag.